Британската кралица Елизабет II скътала милиони британски лири в офшорна зона като Каймановите острови.

Министърът на търговията на Тръмп с "дебели" бизнес връзки със семейството на Путин

Министърът на търговията на Тръмп с "дебели" бизнес връзки със семейството на Путин

Прави бизнес със зетя на Путин

Информацията излезе наяве след публикуването на Paradise Papers - документи, които разкриват тайни около финансите на влиятелни политици, спортисти, музиканти, корпорации и други, съобщават световни агенции.

Paradise papers - нови скандални разкрития за финансите на политиците

Paradise papers - нови скандални разкрития за финансите на политиците

Повече от 13 млн. документа за 120 политици от различни държави бяха огласени

Разкритията за първи път показват как кралицата и други членове на кралската фамилия са държали и продължават да държат инвестиции чрез фондове, които са свързани с различни бизнеси, включително компании като Threshers и BrightHouse, които са критикувани, че експлоатират хиляди бедни семейства и уязвими групи от хора.

Кралицата е инвестирала 10 милиона паунда в офшорни сметки. Те са на Каймановите острови и на Бермудските острови от 2004-2005 г.

Става въпрос за пари, които е спечелила от недвижимото си имущество благодарение на принадлежащото й херцогство Ланкастър (The Duchy of Lancaster), където има имоти за 519 милиона паунда.

Според британски медии обаче операциите не са незаконни и няма предположения, че кралицата не си е плащала данъците. Но въпросът е дали трябва монархът да инвестира в офшорни компании.

Изтеклата информация показва, че кралицата е използвала офшорни фондове, които подпомагат британски инвеститори да не плащат данъци в САЩ за притежанията си.