Пожарната служба пристигнала на мястото на атентата в английския град Манчестър два часа по-късно, съобщават БиБиСи и "Гардиън".

Преглед на отговора след атаката е установил, че пожарната "не е имала значима роля", тъй като е пристигнала два часа по-късно.

"Ислямска държава" пое отговорност за атаката в Манчестър

"Ислямска държава" пое отговорност за атаката в Манчестър

Терористите публикуваха видео в социалните мрежи

Припомняме, при самоубийствения атентат до "Манчестър арена" загинаха 22-ма души, а стотици пострадаха. Отговорност за атаката пое терористичната групировка "Ислямска държава".

Въпреки че е имало два противопожарни екипа достатъчно близо до стадиона, за да чуят експлозията, те са отпратени на около 5 километра от мястото на нападението на фона на опасения, че се извършва терористична атака като в Париж през 2015 г. и не са в безопасност, заключава проверката. 

Но парамедици са пристигнали в рамките на 11 минути след атаката, която е извършена в 22:31 часа местно време. Първият екип парамедици пристигнал в 22:42 часа. Той е бил предупреден от полицията, че инцидентът е свързан с "атентатор самоубиец".

22-ма загинали и 59 ранени след взривове на концерт в Манчестър
Обновена

22-ма загинали и 59 ранени след взривове на концерт в Манчестър

По време на концерта на американската певица Ариана Гранде

Когато пожарните екипи пристигнали на стадиона, повече от 2 часа след нападението на Салман Абеди на 22 май 2017 г., пожарникарите не започнали веднага да помагат заради лоша комуникация със служители на други звена.