Британският премиер Тереза Мей обеща да осъществи "Брекзит" докрай, цитирана от "Ройтерс".

Плановете на правителството да започне двугодишния процес за излизане от ЕС в края на март 2017 година бяха поставени под въпрос, след като миналата седмица британски съд отсъди, че парламентът трябва да бъде консултиран за "Брекзит". Мей изтъкна, че е уверена, че решението ще бъде отхвърлено на горна инстанция.

В статия за вестник "Сънди телеграф" Мей сигнализира, че ще се противопостави на всеки опит да бъде принудена да промени подхода си към излизането на страната от ЕС.

"Хората направиха избора си и го направиха толкова решително. Правителството е отговорно да приключи тази работа и напълно да изпълни инструкциите им", пише премиерът.

Тя добави, че разкриването на стратегията й за преговорите би отслабило позицията на Великобритания и че тези членове на парламента, които съжаляват за резултата от референдума "трябва да приемат това, което хората решиха".

"Докато други се опитват да извият ръцете ни преди преговорите, правителството ще изпълни решението на британския народ", каза Мей преди да отпътува на визита в Индия.