Планът на Белия дом за предлагане на бустерни дози ваксини срещу COVID-19 най-вероятно ще започне този месец само с ваксината от Pfizer. Това се разминава с предварителните очаквания. Това съобщи "Ройтерс", като цитира свой източник.

Байдън приветства пълното одобрение на Covid ваксината на Pfizer

Байдън приветства пълното одобрение на Covid ваксината на Pfizer

6 от 10 американци одобряват да се изискват доказателства за ваксинация

Припомняме, че в края на август, американската администрация по храните и лекарствата даде пълно одобрение на ваксината Pfizer/BioNTech срещу Covid-19 за хора на възраст над 16 години. Това е първата ваксина срещу коронавирус, напълно одобрена от FDA.

Преди това, американските здравни служители препоръчаха на всички американци да получат бустерни ваксини срещу COVID-19. Планът, както бе очертан от директора на Центровете за контрол и превенция на заболяванията и други висши здравни органи, призова за бустерни дози осем месеца след като хората получат втората си доза от Pfizer или Moderna.

До 48 часа САЩ разрешават бустер ваксината

До 48 часа САЩ разрешават бустер ваксината

"Пфайзер" и "Модерна" ще се използват

Бустерните дози може да започнат да се прилагат след 20 септември.

Властите отхвърлиха призивите на Световната здравна организация (СЗО) да отложат т.нар. бустер дози ваксини срещу Covid-19. Мотивът за призива на СЗО бе борба с неравенството и недостига на ваксините. Според Организацията, по-бедните страни изпитват затруднения с ваксинацията.