Десетки ранени при нова експлозия във военен завод в Ачинск, Красноярск, Русия, предаде "Спутник". Има данни за най-малко 8 ранени. 

Четирима са били хоспитализирани. Те са в стабилно състояние.

Според властите, причината за инцидента е мълния, която е ударила боеприпасите и е довела до взрива и последвалия пожар.

Снимка 438027

Източник: EPA/БГНЕС

Транспортът в района е бил временно спрян.

Припомняме, че това е пореден инцидент със загинали и ранени в руски военен обект за тази седмица.

Те наложиха и евакуация на хиляди, намиращи се в района.

Взривът в руско военно поделение евакуира 100 000 души

Взривът в руско военно поделение евакуира 100 000 души

Един човек загина, а десетки други бяха ранени при експлозията

Припомняме, че вчера двама души загинаха при експлозия във военноморски тестов обект в Северна Русия, твърдят служители, цитирани от БиБиСи. Жертвите са цивилни специалисти. Най-малко четирима други, както военни, така и цивилни служители, са ранени.

Съоръжението е в северозападната част на Архангелск в руска Арктика. Взривът е станал при тест на ракетен двигател, коментират служители и допълват, че при експлозията не са отделени вредни материали или радиация.

Експлозия във ВМС тестов обект в Северна Русия, двама загинали

Експлозия във ВМС тестов обект в Северна Русия, двама загинали

"Няма вредни химикали в атмосферата. Нивата на радиация са нормални"

"По време на изпитание на течен реактивен двигател е възникнала експлозия и изгаряне на продукта. Няма вредни химикали, изпуснати в атмосферата. Нивата на радиация са нормални", се казва в изявление на министерството на отбраната, цитирано от Интерфакс.

Военноморският тестови комплекс провежда тестове на практически всяка ракетна система, използвана от руския флот, включително МБР-ракети, крилати ракети и зенитни ракети. По-рано жителите на Нионокса съобщават за пожар и експлозии в близост.

Властите в Сибир се борят и с огромните горски пожари.