Бившият британски премиер Дейвид Камерън съжалява за хаоса около Брекзит. Той не крие, че също е притеснен за бъдещето и разбира онези, които са гневни от ситуацията в момента. 

Камерън признава, че също има вина, за да се стигне дотук - хаос, несигурност и разделение. 

Той обаче все още е убеден в смисъла на проведения през 2016 година референдум, въпреки че намеренията му са били други - Великобритания да остане част от ЕС, но реформиран. 

Това пише Камерън в книгата си For The Record, която излиза по-късно този месец. 

Той дава висока оценка на работата си с настоящия премиер Борис Джонсън, но не крие, че двамата са имали много различия, включително и за Брекзит.

ЕС май пак ще одобри отлагането на Брекзит

ЕС май пак ще одобри отлагането на Брекзит

Разводът на Острова с ЕС се отлага отново

Европейският съюз вероятно ще предостави поредното отлагане на Брекзит. Това ще е третата подобна процедура за Обединеното кралство. Тя има за цел да се предотврати крахът на страната без сделка, съобщи по-рано Business Insider.

Според изтеклата информация, резолюцията на ЕС предвижда подкрепа за още едно отлагане на процеса по член 50, ако целта му е "избягване на "изход без сделка ", провеждане на общи избори или референдум и отмяна на член 50 или да одобри споразумение за оттегляне. 

Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън неведнъж е казвал, че няма намерение да търси друго отлагане, въпреки че депутатите приеха закон, който го задължава да го направи.