Собственици на развлекателни заведения в германския град Фрайбург са ограничили достъпа на чужденци до клубовете им във връзка с ръста на престъпленията, извършено от мигранти, пише Badische Zeitung.

На този етап се ограничава само входа за лица, които имат разрешение за временно пребиваване в страната.

В изявление на управителя на клуб „Белият заек” се посочва, че решението за ограничаване достъпа и пропускателния режим не е взето лесно, но собствениците на заведения не виждат друг начин да избегнат инциденти, свързани с бежанците.

По данни на изданието пропускателен режим са въвели повечето развлекателни заведения във Фрайбург – барове, дискотеки и клубове. Въпреки че в града не са официално регистрирани насилнически актове, подобни на тези от новогодишната нощ в Кьолн, властите отбелязват нарастване на броя на дребните престъпления.

Собствениците на клубове обаче са регистрирали единични случаи на притесняване на жени – предимно около и в женските тоалетни, или на дансинга.

Проблемът е обаче, че след като бъдат върнати от вратите на клубовете, ядосани мигранти пренасят агресията си на улицата. А в последните месеци се отбелязва нарастване на престъпността и в кварталите на Фрайбург.

Полицията смята да противодейства на това с увеличаване на проверките на документите за самоличност.