Правителството на Великобритания няма да проведе гласуване на сделката си за Брекзит днес, ако депутатите се опитат да направят промени в предложението. Това съобщи говорител на британския премиер Борис Джонсън, цитиран от "Ройтерс".

ЕК потвърди, че разглежда молбата за отлагане на Брекзит

ЕК потвърди, че разглежда молбата за отлагане на Брекзит

Сега председателят на Европейския съвет Туск се консултира с лидерите на ЕС27

След като в събота депутатите не позволиха директно гласуване на сделката, Джонсън иска да се опита отново и днес. Но гласуването може да се проведе само при съгласието на председателя на Камарата на общините Джон Бъркоу, който може да се обяви против, защото парламентът вече разгледа предложение за одобряване на сделката.

Британското правителство потвърди, че днес ще внесе законодателството за Брекзит, което ще превърне споразумението на Джонсън с ЕС в британски закон, ако бъде прието.

„Как се осмеляват те” – британските издания за битката за Брекзит

„Как се осмеляват те” – британските издания за битката за Брекзит

"Дейли експрес" крещи: "Как се осмеляват те! Нов заговор за отвличане на Брекзит"

В прессъобщение от министерството за Брекзит се казва, че това споразумение премахва предпазния механизъм от старата сделка, правителството е постигнало разумен компромис, който се основава на ключовия принцип да се получи съгласието на народа на Северна Ирландия. Освен това Великобритания напуска митническия съюз на ЕС. Подчертава се, че през миналата седмица Европейският съвет е одобрила сделката.