Вестниците на Острова почти изцяло се фокусират върху евентуално ново гласуване на сделката за Брекзит на премиера Борис Джонсън още днес. Докато някои пишат оптимистично за шансовете на Джонсън да прокара сделката си, други отделят внимание на "саботажа" на Лейбъристката партия във формата на съюз, който може да настоява за прокарване на поправки, включително и за втори референдум, пише "Гардиън".

"Файненшъл таймс" пише, че нещата изглеждат сравнително оптимистични за премиера: "Джонсън се придържа към споразумението за Брекзит, след като вярата за победа в Уестминстър се засилва". Изданието допълва, че Джонсън ще направи още един опит да получи подкрепата на парламента за сделката си на фона на засилващата се увереност на британското правителство, че може да преодолее препятствията и че сега има подкрепата на 320 депутати, необходими за победа.

"Метро" също отразява оптимизма на Джонсън. "Сега ние имаме числата", пише изданието, като цитира външния министър Доминик Рааб.

"Гардиън" излиза с материал, че лейбъристите търсят съюз с тори и Демократичната юнионистка партия за прокарване на поправки, които да принудят Джонсън да се откаже от сделката или да приеме "по-мек" Брекзит.

"Ай" също отделя внимание на лейбъристите. "Лейбъристите ще подкрепят споразумение...ако бъде включен втори референдум", пише медията.

Други вестници отделят внимание на факта, че сделката не беше прокарана през уикенда и изливат гнева си върху опитите на лейбъристите, както пише "Дейли мейл", да "отменят Брекзит чрез саботиране на законодателството за напускане". Изданието пояснява, че лейбъристите планират да ударят законодателството на правителството с поправки, които да оставят Великобритания в митническия съюз на ЕС и организиране на втори референдум.

"Дейли експрес" крещи: "Как се осмеляват те! Нов заговор за отвличане на Брекзит".

"Таймс" излиза със заглавие: "Даунинг стрийт" обяви, че лейбъристите се опитват да спрат Брекзит". Вестникът цитира министър, който е заявил, че поправките за втори референдум и митнически съюз с ЕС могат да оставят премиера без избор освен да приеме отлагане и предсрочни избори.

"Дейли телеграф" пише, че Джонсън е изправен пред "партизанска война" за ново гласуване на сделката. "Сър Оливър Летуин, бивш министър от Консервативната партия, заговорничи с лейбъристите за унищожаване на историческото заседание на парламента през уикенда, на което се очакваше най-накрая да бъде одобрен Брекзит", подчертава вестникът.