Кандидатът за президент на републиканците Доналд Тръмп заяви, че е приел поканата на президента на Мексико да посети страната в сряда,предаде ТАСС, позовавайки се на The Washington Post. 
Тръмп написа в „Туитър“, че очаква с нетърпение да се срещен с мексиканския държавен глава Енрике Пеня Нието. 

По време на кампанията си Тръмп беше обещал да изгради стена между двете държави и многократно беше наричал мексиканските мигранти в САЩ „престъпници“.

Най-вероятно срещата ще бъде няколко часа преди изявлението на Тръмп в Аризона, където се очаква темата да бъде именно миграционната политика.

Ключова роля за една такава среща е имал ръководителят на кампанията на предприемача Стивън Бенън, който е предложил на Тръмп да приеме показана на Нието и така да се открои като държавен ръководител, който може непосредствено да работи с мексико.

При това в посолството на страната в САЩ представители на Тръмп съобщиха, че визитата ще бъде изключително сложно организирана като логистика.

На този етап, без да е официално потвърдено, се знае, че срещата ще се състои тази седмица. The Washington Post пише, разглеждайки днешния график на Доналд Тръмп, че разпределението на ангажиментите напълно го позволяват.