Два руски военни самолета за борба с подводници Ил-38, влязоха в едностранно създадената зона за идентификация на ПВО на Република Корея в Японско море, съобщава "Йонхап", цитирана от ТАСС.

Самолетите са навлезли в зона, разположена на около 330 км югоизточно от Сеул, където са останали около 30 минути. Границите на Южна Корея не са нарушени.

На 20 август шест руски военни самолета, включително два стратегически бомбардировача Ту-95МС, също влязоха в едностранно установената зона за идентификация на противовъздушната отбрана на Република Корея в Японско море.

Бомбардировачи на САЩ плашат Китай и КНДР до Корейския полуостров

Бомбардировачи на САЩ плашат Китай и КНДР до Корейския полуостров

4 стратегически бомбардировача B-1B и два B-2 демонстрират способност навсякъде на планетата

Тогава руското министерство на отбраната съобщи, че е извършен планиран полет над неутралните води на Източното море и северозападната част на Тихия океан.

Москва не признава зоните за идентификация на ПВО, които са създадени от редица страни едностранно. През октомври миналата година руските самолети многократно влизаха в тази зона на Република Корея.

Тогава, в отговор на протестите на Сеул, Москва посочи, че няма нарушения, тъй като това не е нарушение на въздушното пространство.

Това е само началото на въздушните патрули на Китай и Русия, а САЩ ще ги следи
Обновена

Това е само началото на въздушните патрули на Китай и Русия, а САЩ ще ги следи

Пентагонът: Ангажиментът на САЩ за защита на съюзниците ни е неразрушим