Предполагаема експлозия на газ в магазин под апартаменти в Западен Лондон доведе до рухването на сграда. Лондонската пожарна бригада (LFB) заяви, че вярва, че има жертви в имота на Кинг Стрийт в Илинг, но не е в състояние да потвърди колко, съобщава "Гардиън".

Малко по-късно властите потвърдиха, че двама души са загиналиСпасители продължават да търсят всеки, който все още може да е вътре след инцидента.

Командир Пол Морган от LFB коментира, че "експлозията нанесе значителни щети на магазина и има много структурни повреди. Това е труден и продължителен инцидент за пожарникарите, които работят систематично за стабилизиране на сградата и търсене хора. Бихме помолили хората да избягват района."

Дете и четирима възрастни са спасени в задната част на имота, с помощта на стълба, докато още 14 възрастни и две деца са евакуирани от околните имоти.

LFB заяви, че са извикани малко преди 6.40 ч., на мястото са шест пожарни и около 40 пожарникари. Специализираните екипи на LFB извършват операцията. Столичната полиция заяви, че инцидентът не се третира като подозрителен и се смята, че причината е газ.

Установено е, че в магазина е станал голям взрив и е намерен ранен мъж.