Премиерът на Великобритания Борис Джонсън и лидерът на опозицията Джереми Корбин проведоха среща тази сутрин, но не успяха да договорят график за прокарване на паузирания законопроект за Брекзит, пише "Гардиън".

ЕП подкрепя отлагане на Брекзит

ЕП подкрепя отлагане на Брекзит

Мисля, че е препоръчително, както поиска и председателят Доналд Туск

Въпреки че вчера Джонсън заплаши да изтегли проектозакона и да свика предсрочни избори, ако депутатите отхвърлят графика за ускорено прокарване на законодателството, "Даунинг стрийт" потвърди, че двамата са провели среща.

На срещата, проведена в офиса на министър-председателя в Камарата на общините, са присъствали и съветници на двамата лидери.

Говорител на Лейбъристката партия съобщи, че Джереми Корбин е повторил предложение на лейбъристите премиерът да се съгласи на разумен график за дебат, проверка и изменение на законопроекта за споразумението за излизане от ЕС, а също така е повторил, че партията ще подкрепи предсрочни парламентарни избори, когато бъде преодоляна заплахата от Брекзит без сделка.

„Даа, но не”: как отразиха вестниците на Острова Брекзит сагата

„Даа, но не”: как отразиха вестниците на Острова Брекзит сагата

"Дейли телеграф" излиза със заглавие "Брекзит е в чистилището"

Но източници от "Даунинг стрийт" отговориха, че Корбин е заявил много ясно, че няма друга политика освен още отлагания и да прекара 2020 г. в организиране на референдуми.

Правителството изгуби предложението за програмата с 14 гласа разлика на вота във вторник вечерта. Джонсън искаше законодателството да бъде прокарано само за три дни и страната да напусне на 31 октомври.

Корбин отговори на загубата на правителството с предложение да обсъдят график за законодателството.

Специализирано звено в ЕК поема дейностите по Брекзит

Специализирано звено в ЕК поема дейностите по Брекзит

UKTF ще завърши преговорите и ще се заеме с бъдещите отношения с Лондон…