Подготовката за Брекзит без сделка трябва да бъде основен приоритет за британските държавни служители. Това пише премиерът Борис Джонсън в отворено писмо, цитирано от BBC.

Премиерът заяви, че би предпочел да постигне сделка с ЕС, но каза, че признава, че това "може да не се случи".

Джонсън заяви, че Обединеното кралство трябва да е готово да напусне ЕС до последния срок от 31 октомври независимо от обстоятелствата.

Британският премиер вече призова депутатите най-накрая да изпълнят обещанието си да уважат резултата от референдума през 2016 г. за излизане на страната от Европейския съюз.

Това идва на фона на спекулациите, че депутатите могат да подкрепят вот на недоверие срещу премиера.

Борис Джонсън към депутатите: Крайно време е да изпълните обещанието си за Брекзит

Борис Джонсън към депутатите: Крайно време е да изпълните обещанието си за Брекзит

Той ги призова да подкрепят излизането от ЕС на 31 октомври

Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин съобщи, че лейбъристите са готови да поемат властта, в случай че настоящият премиер на Великобритания Борис Джонсън загуби вота на недоверие.

По непотвърдена информация лейбъристите се готвят да свалят правителството на Джонсън следващия месец и да сформират свое с подкрепата на други партии. Неговата основна цел ще бъде да не допусне Брекзит без сделка.

Корбин уверява, че няма да позволи Брекзит без сделка

Корбин уверява, че няма да позволи Брекзит без сделка

По думите му опозицията ще направи всичко възможно това да не се случи

Припомняме, по-рано тази седмица стана ясно, че Джонсън може да не подаде оставка при загуба на вот на недоверие, а вместо това да изчака няколко седмици, за да насрочи общи избори.