Парламентарната група на "Единна Русия" в Държавната дума проведе заседание, на което гласува за внасяне на кандидатурата на президента на Русия за поста министър-председател, информира ТАСС.

Групата единодушно одобри шефа на Федералната данъчна служба Михаил Мишустин.

Путин - Ердоган: Залезът на царя и султана

Путин - Ердоган: Залезът на царя и султана

Двете сили трябва да са изправят пред противоположни ветрове

Кандидатът ще се срещне с останалите партийни групи, а следобед в Държавната дума ще се разгледа въпросът за назначението на Мишустин.

По време на среща с депутатите от "Единна Русия" Мишустин коментира, че в новото правителство са планирани изменения. Той посочил като свои приоритети реализирането на национални проекти и цифрова икономика.

Междувременно стана ясно, че подалият оставка премиер на Русия Дмитрий Медведев, който ще заеме поста заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, ще остане председател на партия "Единна Русия".

Вчера президентът на Русия Владимир Путин предложи Михаил Мишустин на длъжността премиер на страната.

Путин предложи Михаил Мишустин за премиер
Обновена

Путин предложи Михаил Мишустин за премиер

Мишустин е шеф на Федералната данъчна служба

Правителството на Русия изненадващо подаде оставка. Това обяви премиерът Дмитрий Медведев след обръщението на президента Владимир Путин пред Федералното събрание.

В обръщението си до Федералното събрание Путин предложи да се възложи на Държавната дума не само да координира, но и да одобрява кандидатурата на министър-председателя, което сериозно ще промени политическата система, но в същото време щяло да направи взаимодействието между представителната и изпълнителната власт по-ефективно.

Путин свърза съдбата на Русия и нейните перспективи с демографията, която е зле

Путин свърза съдбата на Русия и нейните перспективи с демографията, която е зле

Умножаването на народа трябва да бъде основен приоритет на Русия

Михаил Владимирович Мишустин е роден на 3 март 1966 г. в Москва. Заема държавен пост за първи път през 1998 г. като помощник на ръководителя на Държавната данъчна служба. Става заместник-министър на Русия по данъчните въпроси. От 2010 г. е шеф на Федералната данъчна служба.