Части от летището във Франкфурт бяха евакуирани и десетки полети бяха отменени, след като четиричленно френско семейство премина през зоните за сигурност, въпреки положителен тест за експлозиви, съобщава БиБиСи

Малко по-късно, дейността бе подновена и полицията обясни ситуацията с грешка на служител по сигурността, но това доведе до частична евакуация на Терминал 1. Семейството е открито, разпитано и им е позволено да продължат полета си. Говорителка на полицията коментира, че служител не е завършил напълно проверките за сигурност.

Полицията не е изяснила какво е предизвикало положителният тест за взривни вещества.

Подобен инцидент на 28 юли на летище Мюнхен доведе до отмяна на 300 полета, засягащи 30 000 души. Пътуващите на летище Франкфурт, най-голямата в Германия са изправени пред анулации и дълги опашки, за да влязат отново в зоната на заминаване. Повече от 49 полета са анулирани, съобщават германски медии.

Пътниците по-рано се оплакаха от объркване и липса на информация по време и след евакуацията. Около 1500 полета са предвидени на летище Франкфурт днес.

Германската полиция защити евакуацията пред социалните мрежи и медии, заявявайки, че трябва да се изключат всички рискове.