Евроскептиците в Консервативната партия на британския премиер Тереза Мей не успяха да съгласуват и публикуват алтернативен план за бъдещето на страната с ЕС, пише "Файненшъл таймс".

Великобритания ще напусне ЕС на 29 март 2019 г.

Барние: ЕС подготвя специално предложение към Лондон за Брекзит

Барние: ЕС подготвя специално предложение към Лондон за Брекзит

Тереза Мей е убедена, че провалът на преговорите не е фатален

Мишел Барние, главният преговарящ на ЕС за Брекзит, заяви, че е възможно сключване на споразумение за Брекзит "в рамките на 6-8 седмици", ако преговарящите са реалисти в исканията си.

Поддръжниците на Брекзит в Консервативната партия, които искат по-ограничени отношения с ЕС, през миналата седмица разпространиха чернова на алтернативен план за Брекзит от 140 страници.

Но консервативният депутат Джейкъб Рис-Мог, ръководител на Европейската група за изследване, която подкрепя Брекзит, работила по алтернативния план, отбеляза, че целият документ няма да бъде публикуван.

"Истината е, че ние преосмисляме", поясни той.

Влиятелният политик от партията на Мей Стив Бейкър заяви в понеделник, че 80 или повече депутати се готвят да гласуват против плана на премиера за Брекзит.

Междувременно днес "Гардиън" пише, че някои консерватори искат излизане от ЕС без споразумение и установяване на търговски отношения на базата на условията на Световната търговска организация.