Британската полиция съобщи, че 75-годишен мъж е починал в болница от получените наранявания при атаката с автомобил на Уестминстърския мост в Лондон, информира "Гардиън".

По-късно Марк Роули от Скотланд ярд разкри името на починалия - Лесли Роудс от Стретъм, Лондон.

Лондон почете жертвите на атентата

Лондон почете жертвите на атентата

Силите на реда са арестували седем души

Така броят на жертвите достигна четирима. 

При атаката загинаха трима души, а 40 пострадаха, включително много чужденци. Загинаха американският турист Кърт Кохран, 43-годишната Аиша Фраде, която е работила като учител в Лондон, има семейство в Галиция, Испания, и 48-годишният полицай Кийт Палмър.

Борис Джонсън: Терористите удариха не Лондон, а света

Борис Джонсън: Терористите удариха не Лондон, а света

Пострадалите в атентата са от 11 различни страни

Нападателят е убит от полицай. Истинското име на Халид Масуд е Ейдриън Елмс, според медии. Той сменил името си, след като приел исляма.

Обаче Роули разкри, че истинското му име е Ейдриън Ръсел Ейджео.

ДАЕШ ("Ислямска държава") пое отговорност за атентата.

Атаката в Лондон е извършена от Халид Масуд

Атаката в Лондон е извършена от Халид Масуд

52-годишният Масуд е роден в Кент

До момента са извършени 8 ареста при акции в Лондон и Бирмингам, включително 39-годишна жена на адрес в Източен Лондон по подозрение в подготвяне на терористична атака. 21-годишна жена и 23-годишен мъж са задържани на адрес в Бирмингам, тъй като са заподозрени в подготвяне на нападение. Други трима души, 26-годишна жена и трима мъже, на възраст 28,27 и 26 г., са задържани на друг арест в Бирмингам пак заради подготовка за извършване на атентат. 58-годишен мъж е арестуван на друг адрес в Бирмингам.

Роули поясни, че два "важни ареста" са извършени в Уест Мидландс и северозападната част на страната.

По думите му най-малко 50 души са ранени, като 31 са хоспитализирани. Двама остават в критично състояние, а един с опасност за живота.

Представителят на полицията добави, че разследването е насочено към установяване на "мотивите, подготовката и съучастници".

При разследването до момента са иззети 2 700 неща, включително много информация, 3 500 свидетели са изслушани, завършени са 16 претърсвания, а все още пет продължават.

Според медии атентаторът твърди в автобиографията си, че е преподавал английски език в Саудитска Арабия през 2005 г. и се е върнал във Великобритания през 2009 г., когато е станал старши учител по английски език в колежа TEFL в Лутън.

През 2012 г. открил частно училище в Бирмингам.