"Още един голям сеизмичен трус" може да удари британската политика на следващите парламентарни избори, ако премиерът Тереза Мей не изпълни "Брекзит" до 2020 година.

Това предупреди британският политик Найджъл Фараж, цитиран от БиБиСи.

Временният лидер на британската Партия на независимостта изтъкна, че подозира, че правителството на консерваторите не е подготвено да изведе страната от ЕС и да се справи с последствията.

Той изнесе реч в хотел "Риц" в Лондон, където отпразнува приноса си за победата на референдума за членството на Великобритания в ЕС.

"Имаме проблем. В Америка революцията е цялостна. Не само народът си каза думата и спечели, но остарялата администрация, Обама и всички тези ужасни хора са вън и хората на Тръмп са вътре", поясни той.

"В тази държава хората си казаха думата, но същите играчи се въртят около шахматната дъска и все още сме ръководени от кариерни професионалисти от политическата класа. Не съм сигурен какво ще се случи през следващите няколко години, но подозирам, че ще има още един голям сеизмичен трус в британската политика, може би ще се случи на следващите парламентарни избори. Подозирам, че Консервативната партия е непригодна за наследството на "Брекзит". Подозирам, че ще има истинско прегрупиране на британската политика през следващите три-четири години", изтъкна той.

"Това е недовършена работа - народът си каза думата, но политиците не искат да слушат. Предстоят големи битки и аз ще се боря в тези битки", каза Фараж.