Министърът на околната среда, храните и земеделското развитие на Великобритания - Майкъл Гоув, обвини финансовия министър Филип Хамънд, че не е подготвил страната за Брекзит без споразумение за условията за развод между Лондон и Брюксел. Това съобщи в. "Телеграф", цитирайки собствените си източници.

Мей и Юнкер с поредна среща за Брекзит

Мей и Юнкер с поредна среща за Брекзит

Основна тема е споразумението и възможностите то да бъде предоговорено.

Освен това британските митници трябва да положат повече усилия, за да помогнат на британските компании да се подготвят за последствията от Brexit без сделка, и също така трябва да има сценарий за доставянето в Обединеното кралство на необходимия обем лекарства и храни чрез ферибот между Обединеното кралство и страните от континентална Европа.

ЕС намекна, че е готов да отложи Брекзит

ЕС намекна, че е готов да отложи Брекзит

Всяко решение за искане на повече време зависи от Великобритания

Вестникът отбелязва, че Гоув и Хамънд, който се застъпва за максимална европейска интеграция на страната и открито се противопоставя на идеята за напускане на ЕС без споразумение, са "на нож" по въпроса за налагането на мита върху внесените селскостопански продукти в случай, че Brexit се случи без сделка.

На 23 юни 2016 г. се проведе референдумът за бъдещото членство на Обединеното кралство в Европейския съюз. На 29 март 2019 г. Лондон трябва да напусне ЕС. По сегашната пътна карта трябва да има преходен период до края на 2020 г.

Това не е сигурно при Брекзит без сделка.