Шефът на отдела за връзки с обществеността на американския президент Камала Харис - Ашли Етиен е подала оставка. Както коментира "Фокс нюз", напускането на говорителя се случи на фона на спад в рейтинга на популярността на нейния шеф.

Етиен ще продължи да работи до следващия месец, след което ще напусне работното си място. Ашли е много ценен член на екипа на вицепрезидента, който работи неуморно за постигане на целите на администрацията на САЩ. Тя ще напусне работното си място през декември, за да преследва други възможности, посочиха от Белия дом.

Харис предлага помощ на Виетнам срещу Китай в Южнокитайско море

Харис предлага помощ на Виетнам срещу Китай в Южнокитайско море

САЩ предлагат посещения на кораби и самолетоносачи и разполагане на 24 патрулни катера, бази и съоръжения

По-рано CNN съобщи, че Харис и нейният офис са изтощени от липсата на смислена работа и напрежението от кабинета на американския президент Джо Байдън. Освен това рейтингът на одобрението на вицепрезидента в последните анкети падна под 30%.

В същото време самата Харис, запитана от журналисти, със смях отхвърли предположението, че не й са поверени важни задачи, а говорителят на Белия дом Джен Псаки, отговаряйки на медийни публикации, написа в Twitter, че вицепрезидентът не е само на Байдън " жизненоважен партньор", но също така представлява "решителен лидер, който се заема с ключовите въпроси в страната".

Камала Харис посреща Меркел преди Байдън и обсъжда съюзна политика срещу Русия и Китай

Камала Харис посреща Меркел преди Байдън и обсъжда съюзна политика срещу Русия и Китай

Двете ще обсъдят и необходимостта от насърчаване и защита на демокрацията в собствените им страни

Както отбелязва "Фокс нюз", Харис и нейният екип все още няма да търсят заместник на Етиен, функциите ѝ ще се изпълняват от служители от отдела за връзки с обществеността.