Фокс нюз отряза изявление на прессекретаря на Белия дом Кейли Макенани, след като повтори отказа на президента Доналд Тръмп да приеме загубата на президентските избори и акцентира върху твърдения за изборни измами, за които все още няма доказателства, пише "Гардиън".

По време на събитие в централата на Националния комитет на Републиканската партия говорителят коментира от свое име, че републиканците искат "всеки валиден глас да бъде преброен и всеки невалиден глас да бъде отхвърлен", което принуди консервативния телевизионен канал Фокс нюз да спре излъчването.

От студиото водещият Нийл Кавуто заяви: "Стой, стой, стой - мисля, че трябва да бъдем много ясни. Тя обвинява другата страна, че приветства измамата и приветства незаконното гласуване. Ако не разкрие повече подробности в подкрепа на това, не мога спокойно да продължа да ви показвам това".

Той поясни, че ако разкрие доказателства, ще подновят излъчването.

"Вашингтон пост" пише, позовавайки се на източници, че решението за спиране излъчването на изявлението на говорителя е на Кавуто.

Фокс нюз, собственост на Рупърт Мърдок, се отдръпна от Тръмп през последната седмица. Медиите на Мърдок излязоха с координирано предупреждение към читателите си, че Тръмп изгуби изборите, въпреки че твърди обратното.

Фокс нюз е една от първите медии, които обявиха, че Джо Байдън печели Аризона.

Висши републиканци продължават да отказват да признаят Байдън за победител на президентските избори. Лидерът на мнозинството в Сената Мич Макконъл заяви в понеделник, че Тръмп е в пълното си право да се обърне към съда заради изборни нарушения. По време на речта си той не призна, че Байдън е новоизбраният президент на САЩ.

Кампанията на Доналд Тръмп внесе жалба във федерален съд с искане съдът да не позволява да се потвърди победата на Джо Байдън в Пенсилвания.

Тръмп и републиканците внесоха редица жалби за изборни нарушения. Съдии вече отхвърлиха искания на американския президент в Джорджия и Мичиган.

В събота стана ясно, че Джо Байдън е победител на исторически президентски избори. Той спечели Пенсилвания и Невада, които му дадоха необходимите минимум 270 електорални гласа в Избирателната колегия. Тръмп отказва да признае поражението си.