Президентът на САЩ Доналд Тръмп отказва да признае, че е загубил президентските избори, след като американски медии съобщиха, че Джо Байдън печели, пише "Гардиън".

Всички знаем защо Джо Байдън бърза нечестно да се представя като победител и защо неговите медийни съюзници се опитват да му помогнат. Те не искат да бъде разкрита истината. Простият факт е, че тези избори са далеч от приключване, обяви Тръмп.

Байдън: Време е Америка да се обедини

Байдън: Време е Америка да се обедини

Само преди минути американски медии обявиха, че Байдън побеждава

Британският вестник отбелязва, че изборите приключиха. Ще продължи броенето на бюлетините в десетки щати, но Тръмп не може да изпревари Байдън в ключовите щати.

Американският лидер се закани, че от понеделник започват съдебна битка.

Предизборният щаб на Тръмп внесе няколко съдебни жалби в ключови щати тази седмица, но някои от тях вече са отхвърлени. Екипът на Байдън ги определи като "неоснователни".

Джоузеф Байдън е новият президент на САЩ
Обновена

Джоузеф Байдън е новият президент на САЩ

Байдън спечели в Пенсилвания

Конституцията на САЩ не изисква кандидат да признае поражението си пред опонента си, но е дълга традиция в американската политика и се възприема като признак за мирен преход на властта. Фактът е, че Байдън има необходимите 270 електорални гласа в Избирателната колегия за победа на президентските избори и той ще положи клетва като президент през януари.