89 починали от коронавирус за денонощие регистрира Франция. Общият брой на смъртните случаи в страната е достигнал 264, обявиха здравните власти, предаде АФП.

"Имаме епидемия, която бързо става все по-сериозна", казаха те.

Сега във Франция има 9 134 потвърдени случая, от които 3 626 са в болница.

Броят на новите случаи се удвоява всеки ден, добавяйки, че тестването се прави само на хора с затруднено дишане, което означава, че реалният брой на заразените, включително тези, които не са сериозно засегнати, може да бъде далеч по-голям.

Случаите на коронавирус във Франция се увеличиха с повече от 1000 за 24 часа

Случаите на коронавирус във Франция се увеличиха с повече от 1000 за 24 часа

Има 175 смъртни случая, увеличение с 27 за ден

Франция може да се надява да започне забавяне на коронавирусните инфекции след около осем до 12 дни след решението на правителството да блокира страната, заяви министърът на здравеопазването Оливие Веран в сряда.

Премиерът Едуар Филип призова правителството да изготви необходимите регулации за увеличаване на глобите за тези, които нарушават разпорежданията. Глобите са от 38 до 150 евро.

Около 4000 души са били глобени.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".