Консумирането на алкохол ще бъде забранено във френските паркове и на други обществени места на открито, което е част от новите ограничителни мерки в борбата с коронавируса. Това съобщи премиерът на Франция Жан Кастекс, предаде АФП.

Пред Националното събрание Кастекс също заяви, че властите бързо ще разпръскват групи от повече от 6 души, които се събират край реки и на площади.

Може да се движим във Франция повече от 10 км само с удостоверение

Може да се движим във Франция повече от 10 км само с удостоверение

Българите ще мога да гласуват

Вчера президентът на Франция Еманюел Макрон обяви, че страната ще влезе в трета национална блокада.

Кастекс подчерта, че "безрезервно" осъжда хората, които не спазват правилата след разпространение на снимки с тълпи от хора, които пият бира на открито в Париж, Лион и други градове.

Прокуратурата трябва да разследва организаторите на тайни партита за поставяне живота на други хора под риск, добави министър-председателят.

Франция въвежда трета блокада за месец

Франция въвежда трета блокада за месец

Макрон обяви вечерен час и дистационно обучение, които могат да бъдат удължени

Макрон нареди да се затворят училищата и хората предимно да си работят от вкъщи, но се въздържа да поиска хората да си стоят по домовете задължително и напълно да избягват социализиране.

Мерките са приемани с гняв от някои, въпреки че Макрон увери, че Франция може да започне да се връща към нормалния си ритъм в средата на май.

Кастекс, който запозна депутатите с новите мерки, увери, че семействата с ниски доходи ще получат финансова помощ за децата си.

Здравният министър Оливие Веран заяви, че броят на новите случаи на коронавирус може да достигне пик през следващите 7-10 дни.

Франция: С коронавирус кризата всички опции са на масата

Франция: С коронавирус кризата всички опции са на масата

Финансовият министър иска да се избягва приемането на по-строги мерки

Парламентът на Франция подлага на гласуване новите мерки.

Жан-Люк Меланшон от "Непокорна Франция" осъди гласуването като "лоша първоаприлска шега". Той определи мерките за половинчати и призова Макрон да увеличи разпределението на ваксини и да приеме по-ефективна стратегия за имунизация.

Кастекс каза, че повече от 8 милиона души във Франция са получили най-малко една доза.