Френските медии са "тотално нарцистични". Това заяви френският лидер Еманюел Макрон на пресконференция в Ню Йорк, цитиран от "Политико".

Президентът на Франция беше разкритикуван, че е позволил СиЕнЕн да вземе интервю преди френските медии след речта му пред Общото събрание на ООН, информира Европа 1.

Макрон: Ядрената програма на Пхенян е заплаха за човечеството

Макрон: Ядрената програма на Пхенян е заплаха за човечеството

Преговорният процес, воден в Казахстан от Русия, Иран и Турция, е полезен

Самият Макрон защити решението си първо да даде интервю на американската медия.

Той засегна дипломатическата си политика, Северна Корея и климатичните промени.

"Аз съм в ООН и журналист ми предложи да дам интервю за дипломатическата си политика, аз го направих. Като се вземе под внимание сериозността на проблемите, нека говорим за предизвикателствата пред планетата и да спрем да говорим по такъв заобиколен начин за комуникацията", изтъкна той.

"Когато погледна прекараното време през последните четири месеца, коментирайки само моето мълчание и моите изказвания, мисля, че това е тотално нарцистична система", каза Макрон и добави, че френските медии изглежда са по-заинтересовани от "комуникацията", а не от "съдържанието".

По време на предизборната кампания той разкритикува предишни президенти, че са поддържали "твърде голяма близост с журналисти". През септември той обвини журналистите, че са "твърде заинтересовани със себе си и не достатъчно с държавата".