Властите в Гърция налагат строга блокада в повече региони и я удължава в други поради повишено епидемиологично натоварване, съобщават медиите в Гърция.

Ръководителят на гражданска защита и заместник-министър Никос Хардалиас коментира, че строги ограничени влизат в сила на 13 февруари за регионалните звена на Ахая и Евия, с изключение на остров Скирос (Споради).

В момента Солун е поставен под "засилено наблюдение".

Според Хардалиас Ахая има 732 активни случая, а Евия е с 501. Маркирани като "червени" и при строго блокиране остават общините на Агиос Николаос (Ласити, Крит), Тира, Миконос

В тези области дейностите на детските градини и ясли е спряна и задължителното електронно обучение за основно и средно образование. Има комендантски час от 18 до 5 часа.

Също така в "червено" остават областите: Община Еродеа в регионалното звено на Козани, Общини на Тива и Танагра от регионалното звено на Виотия, Община Спарта на регионалното звено на Лакония, Регионално звено на Закинтос, Община Пидна-Колиндрос от Пиерия, Община Андравида-Килини от регионалното звено на Илия, Община Темпи на регионалното звено на Лариса, Регионално звено на Ретимнон, Община Калимнос, Община Карпатос.

Допълнителните ограничителни мерки не се разпростират върху регионалното звено на Лесбос, тъй като епидемиологичната картина на района се е подобрила. Лесбос влиза в ниво на наблюдение от понеделник, 15 февруари 2021 г.

В Гърция търсят лекари

В Гърция търсят лекари

Нови области въвеждат строги ограничения