Гръцкото правителство отваря от събота организираните плажове при строги условия за дистанция. Температурите в Гърция се покачват, очаква се през уикенда те да достигнат 40 градуса, предаде БНР.

Една  от причините за тази стъпка е събирането на много хора без дистанция на свободната плажна ивица.

За да се упражни контрол върху хората на брега на морето тези дни, властите отварят от организираните плажове в цялата страна.

Директивата е да се поставят не повече от два шезлонга под един чадър, както и разстояние от метър и половина между почиващите.

Започват работа и плажните заведения, които ще предлагат само пакетирано кафе и няма да има маси за клиентите.

Сервирането на алкохол е забранено. След всеки клиент ще се извършва стриктно почистване на мястото, а обслужващият персонал задължително ще носи маски. Това съобщи пред медиите заместник-министърът по гражданската защита Никос Хардалиас. Той изрази загриженост, че през последните дни на плажовете със свободен достъп е имало събиране на повече от допустимия брой граждани.

Гърция се колебае за чуждестранния туризъм

Гърция се колебае за чуждестранния туризъм

Страната още не била във фаза за обсъждане дали да го открива

В рамките на плана за постепенно премахване на ограниченията от понеделник се премахва забраната за пътуване извън областта.

Обсъжда се вариант за свободен достъп до гръцките острови от 25 май.

В същото време Атина приветства препоръките на Европейската комисия за старт на туристическия сезон това лято, а хотелиерите  гарантират спазване на всички здравни предписания.