Гърция удължи ограничителните мерки до 4 май, съобщи говорителят на правителството Стелиос Пецас, цитиран от "Политико" и "Катимерини".

"Ограничителните мерки, които се прилагат до 27 април, са удължени със седмица до 4 май", съобщи говорителят.

В началото на следващата седмица, вероятно в понеделник, премиерът Кириакос Мицотакис ще обяви план за постепенна отмяна на рестрикциите. Преходният период ще продължи около 2 месеца.

Българка е сред заразените с коронавирус в хотела с мигранти в Гърция

Българка е сред заразените с коронавирус в хотела с мигранти в Гърция

Потвърдените случаи на Covid-19 в хотела са над 150

Пецас добави, че Мицотакис ще повтори на видеоконференцията с евролидерите по-късно днес, че "Европа се нуждае от общи политики и общ европейски инструмент" като евробондове или общ дълг на ЕС.

"Общите проблеми изискват общи решения", отбеляза говорителят.

Повече от 2400 са заразените с коронавирус в Гърция и 121 починали. 

В Гърция обмислят постепенно разхлабване на блокадата

В Гърция обмислят постепенно разхлабване на блокадата

Не и на паркове и плажове на този етап

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 2,5 милиона потвърдени случая, а починалите са повече от 172 000. Регистрирани са случаи в повече от 200 държави и територии. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 2,6 млн. случая и над 183 000 починали в 185 държави, възстановили са се повече от 719 000.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".