Полицията на Гърция засили охраната по сухопътната граница с Турция в очакване на мигрантски натиск, информира кореспондентът на БНР в южната съседка.

От дни се коментира, че в близост до границата има хиляди мигранти, готови да преминат в Гърция. Само за една нощ турската гранична охрана е задържала над 200 души, тръгнали към Солун.

 Мигранти от лагер край Солун се разбунтуваха

Мигранти от лагер край Солун се разбунтуваха

Искат да ги пуснат към Германия…

В Солун служителите на реда не допускат движение на бежанци по посока към Северна Македония.

Полицията разследва източник на невярна информация, според която всеки момент ще се отвори границата със Северна Македония.

Над 1000 мигранти продължават своето неподчинение и се изнесоха на палатки извън лагера "Диавата" в Солун, като непрекъснато опитват да преминат през полицейската охрана.

Министърът по миграцията Димитрис Вицас предупреди бежанците да не се поддават на манипулации в социалните мрежи и напомни, че мигрантите са длъжни да спазват законите на страната, която ги е приела.

Засилва се миграционният натиск от Гърция

Засилва се миграционният натиск от Гърция

Близо 700 мигранти опитали да преминат границите ни от началото на годината

Междувременно местни медии съобщават, че на неофициална среща на специалисти от европейската агенция за гранична и брегова охрана "Фронтекс" с гръцки и американски полицаи се работи по план за реакция при масово навлизане на мигранти.

Вчера гръцката полиция беше принудена да предприеме крути мерки срещу мигранти, напиращи да влязат в Македония.