Палестинците изстреляха ракети към Израел в ранните часове на днешния ден след големи сблъсъци на протест на границата на Ивицата Газа. Десетки палестинци са пострадали при сблъсъците, информира ДПА.

Израелската армия обяви, че две ракети са паднали в райони до границата. Няма информация за ранени или нанесени щети по инфраструктурата.

Израел нанесе въздушни удари на Хамас в Газа

Израел нанесе въздушни удари на Хамас в Газа

В отговор на изстреляна ракета, прихваната от Железен купол

55 палестинци пострадаха при сблъсъци по време на протестите на северната граница на Газа в петък. Повечето от половината са ранени, след като израелски войници са открили огън с бойни патрони.

Сблъсъците подновиха страховете от ескалация в региона, където се проведоха три войни през последното десетилетие. Местни медии съобщават, че египетска делегация е посетила Газа в опит да помогне за намаляване на напрежението.

В четвъртък израелски сили убиха член на Хамас, който управляваше Ивицата Газа. От Хамас обявиха, че техният член се е опитал да попречи на момче да се доближи до границата, а по-късно израелската армия призна, че са сгрешили.

Около 35 000 палестинци са напуснали Газа за миналата година

Около 35 000 палестинци са напуснали Газа за миналата година

Повечето от заминалите са млади хора с висше образование

"Бригадите Изедин ал Касам", военното крило на Хамас, се заканиха да отвърнат.

Преди няколко седмици двете страни постигнаха споразумение за намаляване на ескалацията, което доведе до смекчаване на израелската блокада над Газа.