Правителството на Германия ще се върне към политиките за строги икономии след приключване на кризата с коронавируса. Това обяви икономическият министър на страната Петер Алтмайер пред ZDF, цитиран от "Ройтерс".

Той добави, че най-голямата икономика на Стария континент се ангажира да си плати дълга от 2023 г.

Германия потвърди почти 5000 нови случая на коронавирус за ден

Германия потвърди почти 5000 нови случая на коронавирус за ден

Починалите достигнаха до 114 - увеличение с 28 в сравнение с данните от понеделник

В понеделник в Германия постигнаха съгласие да подпомогнат икономиката на страната със 750 милиарда евро. За тази цел Берлин възнамерява да вземе нов заем за първи път от 2013 г.

Ние вземаме парите при благоприятни условия на капиталовия пазар и условията са толкова благоприятни, защото всеки ни вярва и може да ни се довери, тъй като ние го правим само ако е необходимо, каза Алтмайер.

Щом кризата приключи - надяваме се да се случи до няколко месеца - ние ще се върнем към политиките на строги икономии възможно най-скоро, за да балансираме бюджетната политика, обяви той.

За последните 24 часа в Германия са потвърдени нови 4764 случая, с които общо се увеличават до 27 436.

Починалите достигнаха 114 - увеличение с 28 в сравнение с данните от понеделник.

В Германия виждат първи признаци за спад на новозаразените с коронавирус

В Германия виждат първи признаци за спад на новозаразените с коронавирус

Заради действащите строги мерки за социално дистанциране

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 334 000 потвърдени случая, а починалите са близо 15 000. Регистрирани са случаи в 189 държави. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 381 000 случая и над 16 500 починали в 168 държави.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".