Властите в Германия са предприели засилени мерки за сигурност по коледните базари на територията на цялата страна, съобщиха международните агенции.

След миналогодишното нападение в Берлин от 19 декември, при което загинаха 11 души и много бяха ранени, тази година полицията в страната ще осъществява засилен контрол.

Германската полиция проведе акция срещу ислямски терористи в Берлин и Анхалт

Германската полиция проведе акция срещу ислямски терористи в Берлин и Анхалт

Участвали са около 130 полицаи, включително и специални части

Припомняме и че на 1 декември тази година германската полиция установи взривно устройство, намиращо се в пакет в центъра на град Порсдам. Това наложи посетителите на коледния базар в Потсдам да бъдат евакуирани, а властите унищожиха взривното устройство.

По-късно обаче се оказа, че в съмнителния пакет не е имало бомба. Полицията продължава издирването на подателя на пакета.

Издирват предизвикалия бомбена паника на Коледния базар в Германия

Издирват предизвикалия бомбена паника на Коледния базар в Германия

Оказа се, че откритата кутия не е бомба

Припомняме и че по-рано през настоящата седмица канцлерът на Германия Ангела Меркел направи изненадващо посещение на мястото на нападението от миналата година в Берлин.

Във вторник, когато се навършва точно 1 година от нападението, там ще бъде официално открит паметник на жертвите на терористичния акт. Предвидено е и тогава Меркел да се срещне с роднините на жертвите, много от които споделят, че не получават подкрепа от правителството.