Германците се радват на по-добър секс благодарение на пандемията от коронавирус, съобщава ДПА, позовавайки се на германски изследователи, които са събрали доказателства при две проучвания, все още непубликувани.

Общо 72% от мъжете с половинка, анкетирани от Университет Мерзебург, заявяват, че отношенията им не са се влошили по време на пандемията, докато 16% твърдят, че са се подобрили. Само 12% смятат, че отношенията са се влошили по време на пандемията.

При жените с партньори 30% казват, че отношенията им са се подобрили, 58% са на мнение, че не са се подобрили, а 12% смятат, че са се влошили.

Международно проучване на Института за изследване на секса към Университетския медицински център Хамбург-Епендорф (UKE) излиза с подобни резултати.

Половината от респондентите не са изпитали промяна в сексуалността си като партньор. От половината, които са забелязали промяна, повечето респонденти говорят за положителни промени.

Институти в Турция, Хърватия, Португалия, Швеция, Нидерландия, Франция и Чехия също са взели участие.

Експертите отбелязват, че по време на блокадата хората са спали заедно много повече и очакват над 50% от двойките да имат по-добри сексуални преживявания. Отделно във времена на кризи романтичните и сексуални отношения обикновено се засилват, тъй като любовта и сексуалността са начини за получаване чувство на сигурност.