Гръцките фермери от различни райони на южната ни съседка взеха решение, че ще участват масово в протестите, но те засега ще са символични, съобщи БНР.

Негодуващите земеделци все още не планират да затварят граници.

Протестите им са с демонстрации пред офисите на финансовото министерство и банки.

Гръцките фермери се отказаха да блокират границата ни

Гръцките фермери се отказаха да блокират границата ни

Ако все пак променят решението си, нашите превозвачи са готови с мерки

Само в някои райони на централна Гърция се очаква да насочат трактори към пътни възли, но без да пречат на движението.

Правителството продължава с опитите да овладее протестите и преговаря с фермерите. Диалогът се очаква да продължи и в следващите няколко дни, което не предполага през това време да се организират мащабни блокади.

Фермерите от Серес днес излязоха с трактори по площадите в района. Не са решили категорично дали ще блокират границата Промахон-Кулата, но не изключват тази възможност в края на седмицата.

Причината за негодуванието е, че земеделските производители искат правителството да облекчи данъците им. Това е нещо, на което всички гледат с нетърпение и интерес, но от кабинета в южната ни съседка все още нямат решение.

Превозвачите не се разколебават за контраблокадата

Превозвачите не се разколебават за контраблокадата

Няма да пуснат и килограм гръцка стока през границата

Вчера Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи съобщи, че гръцките фермери са се отказали от блокадата на границата ни. Превозвачите ни обаче са готови с контрамерки, ако в последния момент гръцките земеделски производители променят решението си.