Америка не е расистка, заяви бившият посланик на САЩ в ООН Ники Хейли в понеделник на Републиканската национална конвенция, в реч, в която тя призова избирателите да продължат да подкрепят Америка, въпреки нейните недостатъци, пише "Политико".

Хейли, дъщеря на индийски имигранти, каза, че разговорът за расизма в Америка, който предизвика протести в цялата страна в отговор на полицейската бруталност срещу черната общност, е "личен" за нея.

"Баща ми носеше тюрбан. Майка ми носеше сари", каза тя за детството си в Южна Каролина. "Изправихме се пред дискриминация и трудности, но родителите ми никога не се поддадоха на мъка и омраза."

"Сега е модерно да се казва, че Америка е расистка. Това е лъжа", каза Хейли, която свали флага на Конфедерацията от държавния дом на Южна Каролина като губернатор. "Америка не е расистка страна."

Хейли, която обясни, че президентът Доналд Тръмп ще изгради Америка, в която всяко дете има възможност да успее, каза, че "всеки черен живот" има значение, включително на чернокожите полицаи, които са убити по време на работа, собственици на черен малък бизнес и черни деца, които са застреляни на детската площадка.

Хейли бе губернатор на Южна Каролина, когато през 2015 г., въоръжен откри огън в църква на чернокожи в Чарлстън. "След тази ужасяваща трагедия, ние не се обърнахме един срещу друг. Събрахме се, черно и бели, демократи и републиканци. Това, което се случи тогава, сега трябва да ни вдъхне надежда. Америка не е перфектна, но принципите, които са ни скъпи, са съвършени."

Хейли, която напусна администрацията на Тръмп през 2018 г., изгражда националния си профил откакто напусна поста си и е смятана за кандидат за републиканска кандидатура за президент през 2024 г. Някои републиканци от Южна Каролина вече я притискат да обмисли кандидатура, макар че публично тя мълчи за амбициите си.

Ники Х призова американците да не гласуват за Джо Байдън, защото той ще унищожи демокрацията в САЩ и ще въведе социализъм, който "видяхме, че се провали по света", искайки да национализира здравната система, Байдън ще унищожи капитализма и американската икономика.

"Този президент (Тръмп) има рекорден спех. Бившият вицепрезидент има данни за слабост и неуспех. Джо Б е добър за Иран и ДАЕШ ... чудесен за комунистическия Китай ... и той е божия знак за всички, които искат Америка да се извини, да се въздържи и да се откаже от нашите ценности. Доналд Т предприема различен подход. Той е твърд към Китай, той се зае с ДАЕШ и спечели. И той казва на света каквото трябва да чуе", каза Хейли.

"Администрацията на Байдън-Харис би била много, много по-лоша. Миналия път шеф на Джо беше Обама ... този път това са Пелоси, Сандърс и отрядът. Визията им за Америка е социализмът. И знаем, че социализмът се е провалил навсякъде".

"Те искат да кажат на американците как да живеят ... и какво да мислят. Те искат правителството да поеме здравеопазването. Те искат да забранят използването на фракинг и да убият милиони работни места. Те искат масово увеличение на данъците върху работещите семейства", каза Хейли.

" и социалистическата левица биха били катастрофа за нашата икономика. Президентът Тръмп обаче води нова ера от възможности. Преди комунистически Китай да ни даде коронавируса, ние чупихме икономически рекорди. Пандемията ни върна назад, но не за дълго. Президентът Тръмп върна икономиката ни преди и той ще я върне отново", каза тя.

Президентът Тръмп бе обявен за "бодигард на западната цивилизация" в първата нощ на републиканската конвенция с американците, призовани да се противопоставят на "културната революция" от Демократическата партия, написа "Таймс".

Тръмп с официална номинация, подчерта важността на изборите
Обновена

Тръмп с официална номинация, подчерта важността на изборите

Ще се бори за преизбиране през ноември