"Избирателите се произнесоха и избраха Джо Байдън и Камала Харис за следващите ни президент и вицепрезидент. Това е историческа победа, отказ от Тръмп и отваряне на нова страница за Америка. Благодаря на всички, които помогнаха да се случи това."

Това написа бившият държавен секретар Хилари Клинтън в "Туитър" по повод победата на кандидата на демократите за президент.

Клинтън, която през 2016 г. спечели "народния вот", но в крайна сметка загуби изборите за президент именно от Тръмп, завърши изявлението си с простото послание: "Напред, заедно".

Припомняме, че Тръмп не признава поражението си.

Всички знаем защо Джо Байдън бърза нечестно да се представя като победител и защо неговите медийни съюзници се опитват да му помогнат. Те не искат да бъде разкрита истината. Простият факт е, че тези избори са далеч от приключване, обяви Тръмп.

Тръмп отказва да признае поражението си
Обновена

Тръмп отказва да признае поражението си

Всички знаем защо Джо Байдън бърза нечестно да се представя

Американският лидер се закани, че от понеделник започват съдебна битка.

Предизборният щаб на Тръмп внесе няколко съдебни жалби в ключови щати тази седмица, но някои от тях вече са отхвърлени. Екипът на Байдън ги определи като "неоснователни".

Конституцията на САЩ не изисква кандидат да признае поражението си пред опонента си, но е дълга традиция в американската политика и се възприема като признак за мирен преход на властта. Фактът е, че Байдън има необходимите 270 електорални гласа в Избирателната колегия за победа на президентските избори и той ще положи клетва като президент през януари.