На Хилари Клинтън няма да бъдат повдигани обвинения за използване на личния й имейл по време на мандата й като държавен секретар. Това обяви главният прокурор Лорета Линч, цитирана от Си Ен Ен.

В свое изявление тя заяви, че е провела среща с директора на ФБР Джеймс Коми, прокурори от кариерата и агенти, които са провели разследването за използването на персонална имейл система от страна на Хилари Клинтън, докато е била държавен секретар.

Припомняме,че преди няколко дни директорът на ФБР Джеймс Коми препоръча на прокуратурата да не повдига обвинения срещу бившия държавен секретар и най-вероятен кандидат-президент на демократите Хилари Клинтън. Това стана по време на изявление във Вашингтон по повод скандала, че Клинтън е използвала частен сървър за служебната си електронна поща.

Тя бе заплашена от обвинения, свързани с опазване на класифицираната правителствена информация.

"Получил и приех тяхната единодушна препоръка за продължилото година разследване да бъде приключено и да не бъдат повдигани обвинения срещу никое от лицата в рамките на обхвата на разследването", посочва главният прокурор.

Новината бързо бе приветствана от кампанията на Клинтън.

"След като главният прокурор прие препоръката на директора на ФБР Коми, този случай е решен, без значение дали републиканците възнамеряват да продължат политическите игри", постна в туитър говорителят на кампанията Браян Фалон.