Бърни Сандърс няма да бъде "най-силната номинация на демократите срещу Доналд Тръмп". Това мнение изрази Хилари Клинтън, цитирана от "Гардиън".

Ново социологическо проучване в ключови щати подкрепя позицията на Клинтън.

Резултатите от изследване на Firehouse Strategies (компания, основана от републиканци) и 0ptimus показват, че от декември 2019 г. в Мичиган, Пенсилвания и Уисконсин подкрепата за Тръмп значително е спаднала в сравнение с тази за Джо Байдън и Бърни Сандърс. Американският лидер има малка преднина.

Никой не харесва Бърни Сандърс, вярва Хилари Клинтън

Никой не харесва Бърни Сандърс, вярва Хилари Клинтън

В документален филм от четири серии бившият кандидат за президент на САЩ критикува Сандърс като "политик от кариерата"

В Мичиган, където утре ще се проведе първичен вот в Демократическата партия и където Байдън води пред Сандърс, Тръмп води на бившия вицепрезидент на САЩ с 2%, а на Сандърс със 7%. В Пенсилвания Тръмп води с 1% на Байдън и с 4% на Сандърс, а в Уисконсин съответно 2% и 6%.

Клинтън изгуби Мичиган, Пенсилвания и Уисконсин на изборите срещу Тръмп през 2016 г. Победата на Доналд Тръмп в бастионите на демократите го вкара в Белия дом, въпреки че получи с близо 3 милиона гласа по-малко от Хилари Клинтън.

Хилари Клинтън: Русия държи компромат срещу Тръмп

Хилари Клинтън: Русия държи компромат срещу Тръмп

Клинтън предположи кой може да е следващият "руски актив"

Хилари Клинтън коментира пред Си Ен Ен, че все още не е заявила подкрепата си за никого, но като се има предвид, че в последно време остро критикува Сандърс, тя най-вероятно ще застане зад Джо Байдън.

"Мисля, че победата на Джо на супервторника показва, че той изгражда някакъв вид коалиция каквато аз имах", отбеляза Клинтън.

Бившата първа дама, сенатор и държавен секретар изрази надежда, че Сандърс ще подкрепи Байдън, ако бившият вицепрезидент спечели номинацията на демократите.

Тя сподели, че ще подкрепи номинацията на Демократическата партия, но не знае дали ще води кампания за Сандърс, ако бъде помолена и той бъде номиниран.

Междувременно проучване на Си Ен Ен показва, че Байдън има комфортна преднина пред Бърни Сандърс. 52% от демократите подкрепят Байдън, а 36% желаят Сандърс да е тяхната номинация.

Утре ще се проведат първични избори в шест щата, включително и в Мичиган, който ще бъде ключов щат на президентските избори през ноември.