Хиляди противници на мерките за ограничаване на пандемията от коронавирус излязоха по улиците на редица германски градове като Дрезден, Дюселдорф, Щутгарт и Мюнхен в събота, въпреки че демонстрациите бяха забранени. Сред тях бяха хора, които твърдят, че коронавирусът не съществува, десни активисти и противници на ваксинацията. Много от участниците не носеха маски, въпреки че са задължителни. В Щутгарт демонстрацията се проведе под мотото "Достатъчно", „съобщи The Brussels Times.

Първоначално се очакваха около 800 участници, но броят на демонстрантите беше много по-голям, според говорител на полицията, който добави, че между 80 и 90% от присъстващите не са били в маски и не са спазвали безопасното разстояние. Полицията също се намеси в демонстрация, която наброява няколко хиляди участника, близо до баварския държавен парламент в Мюнхен.

Външно напомня за строгите правила за влизане в Германия

Външно напомня за строгите правила за влизане в Германия

Препоръчва да не се пътува, ако не е наложително

"Демонстрацията беше спряна от полицията поради неспазване на мерките за сигурност", каза говорител на полицията.

Около 2000 души се събраха на протест срещу ограниченията, свързани с коронавируса в Дюселдорф.

Ръководителят на германската агенция за контрол на заболяванията преди дни каза, че мерките срещу разпространението на коронавируса са спасили над 100 000 живота в страната от началото на пандемията преди година.

Според властите, в Германия е започнала "трета вълна" от инфекции.