Лидерът на "Хизбула" предупреди Саудитска Арабия да не влиза във война с Иран, защото ще бъде унищожена и призова Рияд и Обединените арабски емирства да прекратят войната в Йемен вместо да купуват още системи за противовъздушна отбрана, информира "Ройтерс".

Иран плаши с "тотална война" при всякакъв удар срещу Техеран

Иран плаши с "тотална война" при всякакъв удар срещу Техеран

Напрежението в Близкия изток е изключително високо

"Не залагайте на война срещу Иран, защото ще ви унищожат", предупреди Хасан Насрала в реч, предавана по телевизията. "Вашият дом е от стъкло и вашата икономика е направена от стъкло. Като стъклените градове в ОАЕ", подчерта той.

По-рано днес ирански командир отправи заплаха към САЩ, че Ислямската република може да отвърне при агресия от Средиземно море до Индийския океан.

Лидерът на Иран Хаменеи одобрил атаката по Саудитска Арабия

Лидерът на Иран Хаменеи одобрил атаката по Саудитска Арабия

Според информацията Хаменеи е одобрил атаката само при условие, че бъде извършена по такъв начин, че да се отрече иранско участие

Пентагонът пък е представил пред президента Доналд Тръмп няколко военни варианта за Иран.

Кризата в Близкия изток се задълбочи, след като безпилотни самолети атакуваха рафинерии на "Сауди Арамко" в Саудитска Арабия миналата събота, което предизвика частично спиране на производството на петрол. Въпреки че отговорност поеха шиитските бунтовници хуси, САЩ обвиняват Иран за инцидента, но Техеран категорично ги отхвърля като "безпочвени".