Двама братя са спасени от опожарен апартамент във френския град Гренобъл, след като паднаха от 10 метра в ръцете на хора на улицата, пише "Гардиън", позовавайки се на френски медии.

Двете деца, на възраст 10 г. и 3 г., са невредими при падането във вторник, но може да са погълнали дим.

Видео показва драматичната сцена.

Момчетата са хоспитализирани със 17 обитатели на сградата. Четирима души, които са хванали момчетата, също са откарани в болницата за преглед дали имат фрактури.

25-годишен студент, който има счупване на китка при улавянето на децата разказа, че е чул викове и отишъл да проучи, след като видял пожара от апартамента си. Той добави, че е отишъл с още четири-пет души да помогне.

Не знаехме какво да направим, каза студентът пред АП. Искахме да разбием вратата, но не беше възможно, допълни той. След това групата излязла отвън и извикала на момчетата да скочат в ръцете им. Въпреки че в началото се уплашил за момчетата, 25-годишният отбеляза, че "когато скочиха, страхът изчезна. Хващането им беше от значение".

Студентът изрази надежда спасяването на момчетата да промени възприятията към квартала Villeneuve, в който предимно живеят имигранти.

През май 2018 г. гражданин на Мали спаси дете, което падна от балкон. Мъжът получи френско гражданство.