Вече има пета жертва на стрелбата в Чикаго, при която загинаха трима българи, съобщи пред БНТ консулът ни Иван Анчев. Българите - две жени и един мъж, са били простреляни докато са вечеряли. За нападателя се предполага, че е техен съсед.

Консулът е категоричен, че не става дума за престъпление от омраза.

Убитите в Чикаго българи не са били в конфликт с нападателя

Убитите в Чикаго българи не са били в конфликт с нападателя

Вероятно стрелецът е с психично разстройство…

"Последната ни среща с полицията беше преди няколко часа, при нас вече е вечер, поради часовата разлика с България. Новината е, че се увеличиха жертвите от престрелката - за съжаление е починала петата жертва. Жена, която е била застреляна веднага след нашите сънародници, така че вече говорим за петима убити в рамките на това ужасно престъпление. Тя не е българка, но това не прави загубата по-малка. Непрекъснато следим ситуацията, в постоянен контакт сме с местните власти и постоянно докладваме в МВнР и на министър Захариева, която редовно информираме." - коментира Иван Анчев.

Припомняме, според полицията в Чикаго убиецът е 67-годишен мъж, строителен работник, който е познавал жертвите. Той е живеел в същия комплекс с апартаменти от 15 години. В събота вечерта той е излязъл от своя апартамент и е отишъл до жилището на съседите си българи."Когато той влязъл в апартамента на съседите си, четиримата души вечеряли. Все още не знаем защо, но мъжът започнал да стреля и убил четиримата", каза пред медиите зам.-шефът на полицията Антъни Рико.

Мъжът обаче не спрял със стрелбата."Той отишъл на третия етаж и влязъл в спор с друга жена, която също живеела в сградата и стрелял по нея", каза още Рико.

Предишните четири жертви са жена на 66 години, мъж на 61 години, жена в края на 30-те години и мъж в края на 40-те.