Иран е склонен да даде уверения, че няма да се стреми да се сдобие с ядрени оръжия и да приеме промени в споразумението от 2015 г. със световните сили, ако САЩ се върнат към сделката и отменят санкциите. Това обяви говорител на иранското правителство, цитиран от "Ройтерс".

"Ако санкциите бъдат прекратени и има връщане към ядреното споразумение, има място да се дадат уверения за излизане от задънената улица. Президентът дори предлага малки промени в споразумението", каза говорителят.

Макрон посредничи между САЩ и Иран

Макрон посредничи между САЩ и Иран

Париж спасява ядрена сделка

Днес президентът Хасан Рохани ще изнесе реч пред Общото събрание на ООН. Той вероятно ще обяви дали Техеран ще търси диалог със САЩ за намаляване на напрежението в региона.

Рохани остава вратата отворена за дипломация, но САЩ трябва да отменят санкциите и тогава могат да се присъединят към общи ядрени преговори с Техеран и другите сили.

Нетаняху: Ясно е! Иран удари "Сауди Арамко"

Нетаняху: Ясно е! Иран удари "Сауди Арамко"

Израел призова за мерки срещу Техеран

Президентът на Ислямската република се очаква да призове за създаване на "коалиция на надеждата" в Персийския залив, която "ще подсигури свободното мореплаване, потока на енергия и регионална стабилност в Персийския залив", обяви високопоставен ирански представител пред "Ройтерс".