Иран обяви, че не е затворил "вратата за преговори" за разрешаване на споровете около ядреното споразумение със световните сили, информират "Ройтерс" и АФП.

Говорител на външното министерство заяви, че всяко следващо действие на Техеран за прекратяване на ангажиментите към сделката ще зависи от действията на другите страни.

Иран отрича: няма да дава черните кутии на Украйна

Иран отрича: няма да дава черните кутии на Украйна

Ще се опитат да ги дешифрират в страната

Техеран остава в споразумението...Твърдението на европейските сили, че Иран нарушава споразумението е безпочвено, каза говорителят и добави, че "вратата за преговори" не е затворена.

Дали Иран допълнително ще намали ядрените си ангажименти, това ще зависи от другите страни и дали интересите на Иран са защитени в съответствие със сделката, поясни говорителят.

Говорителят отбеляза, че Ислямската република отхвърля предложението на президента Доналд Тръмп за нова ядрената сделка, тъй като подобно споразумение няма да има никаква стойност.

В същото време стана ясно, че външният министър на Иран Мохамед Джавад Зариф ще пропусне Световния икономически форум тази седмица, след като организаторите промениха събитието, в което той планираше да участва.

Ежегодният форум ще започне в швейцарския курорт Давос в четвъртък.

Иран дава на Украйна черните кутии от сваления самолет

Иран дава на Украйна черните кутии от сваления самолет

Това съобщиха от Организацията за гражданска авиация на Иран

Министерството на външните работи на Иран отбеляза, че Зариф е щял да участва, след като е получил лична покана.

Те промениха първоначалната програма за него, програмата, която беше съгласувана, излезе нещо друго. Това пътуване за съжаление няма да се осъществи, съобщи говорител на ведомството на пресконференция в Техеран.

Форумът ще продължи четири дни.

Но отсъствието на Зариф означава, че няма да има среща между ирански представители и президента на САЩ Доналд Тръмп.