За пореден път върховният лидер на Иран, аятоллах Али Хаменей във вторник критикува Израел, съобщиха израелски медии.

Той обвини еврейската държава в извършване на жестокости срещу палестинците.

"Окупационният ционистки режим извърши толкова много жестокости, особено срещу палестинската нация, като разчита на подкрепата на САЩ. Не са ли тези 70 години престъпления вид тероризъм? Защо защитавате тероризма срещу народа на Палестина? ", попита той в "Туитър".

Хаменей иронично завърши съобщението си с #HumanRightsDay, въпреки че оглавява страна, която не е известна с положителен опит в областта на правата на човека и която наскоро потуши със сила антиправителствените протести.

Хаменей редовно атакува Израел. В миналото той няколко пъти е наричал еврейската държава като "рак" и заплашва да "унищожи" градовете Тел Авив и Хайфа.

Нетаняху "скочи" на европейските държави, които търгуват с Иран

Нетаняху "скочи" на европейските държави, които търгуват с Иран

Така позволяват на Техеран да разработи ядрени оръжия.

Миналия месец той подчерта, че страната му не е срещу евреите, а само срещу израелския режим.

"Отмяната на израелския режим... не означава премахване на еврейския народ; ние нямаме проблем с него", каза Хаменей на среща на ислямските страни в Техеран. Ние не сме антисемити. Евреите живеят в най-голяма безопасност у нас. Ние само подкрепяме народа на Палестина и тяхната независимост", заяви Хаменей.

Нетаняху: Иран планира атаки срещу Израел

Нетаняху: Иран планира атаки срещу Израел

Взети са необходимите мерки, увери премиерът

От своя страна, израелските власти също често обвиняват Иран като поддръжник на тероризма и заплашват както страната, така и тези, които търгуват с нея.