Иран планира атаки срещу Израел. Агресията на Иран срещу нас продължава. За това предупреди израелският премиер Бенямин Нетаняху, цитиран от местни медии.

Израел предприема всички необходими действия, за да предотврати злонамерена намеса на Иран в региона, увери той. Това включва усилия по предотвратяване на прехвърлянето на смъртоносни оръжия от Иран в Сирия, по въздух или по суша. Ние също така ще предприемем действия за предотвратяване на усилията на Иран да превърне Ирак и Йемен в бази за изстрелване на ракети и ракети по Израел, добави той.

Иран предупреди Израел, САЩ и Саудитска Арабия с унищожение

Иран предупреди Израел, САЩ и Саудитска Арабия с унищожение

Да внимават и да не пресичат червени линии

Иран ще унищожи САЩ, Израел и Саудитска Арабия, ако преминат червените линии на Техеран, заяви по-рано в телевизионна реч ръководителят на елитната революционна гвардия Хосеин Салами.

"Показахме сдържаност ... проявихме търпение към враждебните ходове на Америка, ционисткия режим (Израел) и Саудитска Арабия срещу Ислямска република Иран ... но ние ще ги унищожим, ако те пресекат червените ни линии", обясни той.

Хиляди привърженици на иранското правителство се събраха в Техеран, обвинявайки САЩ и Израел в подбуждане на най-жестоки антиправителствени протести в Ислямската република.

Иран не призовава за премахване на еврейския народ, но вярва, че хората от всички религии трябва да решават бъдещето на Израел, заяви преди седмици върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей.

Хаменей: Премахване на Израел не означава премахване на еврейския народ

Хаменей: Премахване на Израел не означава премахване на еврейския народ

"Означава мюсюлмани, християни или евреи да изберат собственото правителство"

След ислямската революция през 1979 г. Иран отказва да признае Израел и подкрепи войнстващи палестински групировки. Израел отдавна обвинява Иран, че се стреми да го унищожи, и счита Техеран за свой основен враг в Близкия изток.