Израелският премиер Бенямин Нетаняху в неделя разкритикува европейски страни за решението им да търгуват с Иран, въпреки санкциите на САЩ, съобщиха световните информационни агенции.

Нетаняху обяви във видео изявление, че те "трябва да се срамуват от себе си", защото така позволяват на Иран да разработи ядрени оръжия.

Нетаняху: Иран планира атаки срещу Израел

Нетаняху: Иран планира атаки срещу Израел

Взети са необходимите мерки, увери премиерът

Миналата седмица Белгия, Дания, Финландия, Холандия, Норвегия и Швеция заявиха, че се присъединяват към INSTEX, орган, създаден да улесни европейската търговия с Иран.

По-рано Нетаняху обяви, че Техеран планира атаки срещу страната му.

Финландия, Белгия, Дания, Холандия, Норвегия и Швеция ще търгуват с Иран

Финландия, Белгия, Дания, Холандия, Норвегия и Швеция ще търгуват с Иран

Присъединяват се към механизма INSTEX

Иран ще унищожи САЩ, Израел и Саудитска Арабия, ако преминат червените линии на Техеран, заяви по-рано в телевизионна реч ръководителят на елитната революционна гвардия Хосеин Салами.

"Показахме сдържаност ... проявихме търпение към враждебните ходове на Америка, ционисткия режим (Израел) и Саудитска Арабия срещу Ислямска република Иран ... но ние ще ги унищожим, ако те пресекат червените ни линии", обясни той.

Хиляди привърженици на иранското правителство се събраха в Техеран, обвинявайки САЩ и Израел в подбуждане на най-жестоки антиправителствени протести в Ислямската република.

Белият дом притиска Иран в социалните мрежи

Белият дом притиска Иран в социалните мрежи

Инициатива на САЩ

Иран не призовава за премахване на еврейския народ, но вярва, че хората от всички религии трябва да решават бъдещето на Израел, заяви преди седмици върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей.