Началникът на Военноморските сили на Иран предупреди, че Техеран следи всички американски кораби в Персийския залив и поддържа архив с движението им, информира "Таймс ъв Израел", позовавайки се на "Ройтерс".

"Ние наблюдаваме всички вражески кораби, особено тези на Америка, от точка до точка, от потеглянето им до момента, когато влизат в региона", обяви контраадмирал Хусейн Ханзади и добави, че Иран има кадри и голям архив с всекидневното движение на коалиционните сили и САЩ. Той поясни, че кадрите с корабите са направени от ирански безпилотни самолети.

Иран обвинява САЩ в унищожаване на палестинската идентичност

Иран обвинява САЩ в унищожаване на палестинската идентичност

Върховният лидер на Иран, аятолах Али Хаменей заяви

Висшият морски офицер също разкри, че Иран ще проведе военноморски учения със "съюзнически държави" за първи път през март 2020 г. Той обаче не посочи кои държави ще участват в ученията.

Коментарът на Ханзади идва на фона на напрежението в Персийския залив, след като иранските власти поеха контрол над танкер с британски флаг в петък.

И Тръмп обвини Иран в лъжа за шпионите на ЦРУ

И Тръмп обвини Иран в лъжа за шпионите на ЦРУ

"Просто повече лъжи и пропаганда, както за сваления им дрон"

В понеделник външният министър на Великобритания Джереми Хънт заяви, че страната му иска да създаде европейски морски сили за защита в Персийския залив, но подчерта, че Лондон не търси конфликт с Ислямската република. Той описа инцидента в петък като "държавно пиратство".

Иран публикува ново видео с екипажа на танкера Stena Impero за първи път в понеделник, очевидно, за да покаже, че екипажът е невредим. Общо са задържани 23-ма моряци. Няма британци. Повечето са индийци, има също филипинци, руснаци и латвийци.

Мей проведе извънредна правителствена среща за отговор срещу Иран

Мей проведе извънредна правителствена среща за отговор срещу Иран

Към момента не се разглеждат варианти за военни операции