Мъжът, който е действал като наемен убиец на кокаиновия крал Пабло Ескобар, е бил обран в колумбийския град Меделин, съобщава БиБиСи.

Хуан Веласкес, познат като Попай, съобщи, че двама мъже с мотор са го принудили да спре автомобила си. От думите му стана ясно, че крадците са насочили оръжие към него и са го обрали. Взели са му скъпи очила, две златни гривни и мобилен телефон.

Веласкес беше освободен през 2014 година, след като прекара 22 години в затвора за убийство. Той призна, че е избил 300 души и също е замесен в около 3 хиляди убийства през 80-те и 90-те години на XX век, когато е ръководел екип от наемници убийци, работели за наркокартелите в Меделин.

След освобождаването му се установява в Меделин, където често коментира политиката на Колумбия.

Попай добави, че за втори път е обиран по такъв начин, но полицията не реагирала. Първият път преди няколко месеца се е съпротивлявал и ударил един от обирджиите с автомобила си. Веласксес каза още, че този път не е оказвал съпротива, тъй като адвокатът му го е посъветвал да не нарушава закона.

Попай критикува кмета на Меделин заради липсата на ред в града.

"Кметът е идиот, този град е напълно в ръцете на тези мотоциклетисти", оплаква се той.

Обаче жители в града използваха "Туитър", за да иронизират мъжа, който е отговорен за жесток терор в Меделин в миналото.

Една жена предложи да започне събиране на средства за "бедната жертва", за да може да си купи очила Cartier, докато друг потребител изрази надежда, че Попай ще получи помощ от психолог, за да се отърси от шока. Но други отбелязват, че крадците трябва да са били много дръзки, за да атакуват един от най-опасните хора в държавата.

Ескобар е убит на 2 декември 1993 година.